Одесская Комиссия По Борьбе С Рейдерством Говорит О Рейдерских Атаках Народного Депутата

Опубликованно: 18/12/2008 |Комментарии: 0 | Показы: 101 |

Нижчевикладене звернення направлено кожному Народному депутату України. 

Голові Верховної Ради України
Народному депутату України
Яценюку А.П.
01008, м. Київ, вул. Грушевського, 5
(Лист від 03.06.2008 року)

Керівники підприємств Одещини
Адреса для відповіді: 65045, м. Одеса, А/С №49


ЗАЯВА

У зверненнях трудових колективів та керівників підприємств Одещини до центральних органів державної влади, державних діячів багато разів наголошувалось про захоплення Дубовим Олександром Федоровичем цілої низки підприємств Одещини, переважна більшість з яких належать Державі і відносяться до стратегічно важливих!!! Сьогодні деякі підприємства вже знищені, припинена виробнича діяльність, звільнено всіх працівників, за безцінь розпродається і розкрадається майно. 

У разі Вашого втручання в дану ситуацію, з’являється надія на захист ще не знищених підприємств та звільнення вже захоплених.

Зараз відбувається захоплення великого, діючого машинобудівного підприємства ВАТ ХК «Краян», 100% акцій якого належать Державі. 
При підтримці Господарського суду Одеської області, узаконена сфальсифікована заборгованість ВАТ ХК «Краян» майже на 25 000 000 грн., яка була повністю визнана судом у справі про банкрутство. 

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 26.04.2006 року, якою затверджено мирову угоду у справі про банкрутство, передано рейдерам основний цех ВАТ ХК «Краян» загальною площею 51 453,80 кв.м. (5,14 Га), за сміхотворну суму 2 125 451,19 грн., в той час як балансова вартість його складала понад 16 000 000 грн., а ринкова за мінімальною оцінкою 15 000 000 дол. США. Відповідно до рішення суду ВАТ ХК «Краян» повинно звільнити вкрадений цех, що приведе до припинення виробництва, звільнення більш п’ятиста працівників та повного банкрутства підприємства. 
Початком атак на АТ МВО «Оріон» (50%+1 акцій знаходяться у державній власності) став незаконний продаж податковими органами, без відома правління АТ МВО «Оріон», 16–ти поверхової будівлі Лікувально-оздоровчого комплексу (далі ЛОК «Оріон»), загальною площею 14 515,4 кв.м, яка розташована на узбережжі Чорного моря в м. Одесі. Продаж відбувся за 2 256 300 грн., при балансовій вартості об’єкту понад 7 млн. грн. і ринковій вартості 14 000 000 дол. США. Підставою продажу став сумнівний податковий борг у розмірі 6483,48 грн. !!! А 3-поверховий корпус ЛОК «Оріон» загальною площею 3 500,0 кв.м продали за 69,9 тис. грн. 

Незаконно відсторонивши голову легітимного правління АТ МВО «Оріон» від займаної посади, «новоявлене» керівництво розікрало майна більш як на 50 млн. грн., все нерухоме майно передало в оренду на 49 років, вивезло з підприємства всю фінансово-бухгалтерську документацію, захопило реєстр акціонерів та сфабрикувало фіктивну заборгованість на 9 млн. грн., яка стала підставою для порушення справи про банкрутство АТ МВО «Оріон». 

За час розгляду справи про банкрутство АТ МВО «Оріон», господарський суд Одеської області кілька разів відсторонював легітимного керівника від виконання ним своїх посадових обов’язків, що дало можливість угрупування розкрадати майно АТ МВО «Оріон». 

Не менш цинічним виявилось захоплення двох сільськогосподарських підприємств – СВК «Прикордонник» та ТОВ СФ «Прикордонник», які були одними з лідерів в Україні по вирощуванню риса. Цинічність захоплення полягає у тому, що рейдери за допомогою Господарського суду Одеської області, захопили унікальне майно держави Україна – зрошувальну рисову систему, розташовану на 3 500,0 Га землі – за 105 тис. грн. при дійсній залишкової вартості – в 40,5 млн. грн.!!!

Господарський суд Одеської області, за відсутністю провадження у справі про банкрутство, звільнив з посади генерального директора ТОВ СФ «Прикордонник» і замінив його арбітражним керуючим. Апеляційна і касаційна інстанції визнали незаконність рішення про заміну керівника, але було надто пізно! Все майно розпродано за безцінь, навіть залогове, всупереч мораторію на відчуження. Підприємство повністю зруйновано. 

Підтвердженням того, що підприємства захоплюється одним угрупуванням свідчать факти, що одні і ті ж комерційні структури виступають у справах про банкрутство ініціюючими кредиторами, або кредиторами з великою сфальсифікованою заборгованістю, майно пограбованих підприємств незаконно продається (перепродається з метою отримання статусу «добросовісного набувача») за безцінь тим же комерційним структурам, які очолюють і представляють в судах особи, що співпрацюють з грабіжниками. 

Нападу також зазнали ДП «Чорноморське морське пароплавство», ВАТ «Промзв’язок», завод важкого кранобудування «Істріан», завод «Центроліт», Джутова фабрика, цегельний завод ім.. Миндру, Суворовський м’ясокомбінат, Одеський шиноремонтний завод, ПСК «Вікторія-Д», СКТБ «Продмаш», … 

По фактах розкрадання (захоплення) майна вищезазначених підприємств порушувалися кримінальні справи але деякі з яких були незаконно закриті (перекваліфіковані), а інші знаходяться в прокуратурі без руху. Незаконні дії (бездіяльність) судів та правоохоронних органів Одеської області привели до бандитського розгулу, який зараз на місцевому рівні зупинити вже неможливо, що загрожує економічній стабільності Одещини та України в цілому. 
Відповідно до ст.24 Закону України «Про статус народного депутата України» народний депутат зобов’язаний дбати про благо України і добробут Українського народу, захищати інтереси виборців та держави. 
Відповідно до вищевикладеного, керуючись ст.ст. 89, 126, 131 Конституції України, ст.ст. 11, 16, 17, 24 Закону України «Про статус народного депутата України», ст.77 Закону України «Про судоустрій України», ст.3 Закону України «Про Вищу раду юстиції», 

ПРОСИМО:

1. Порушити у Верховній Раді України питання та домогтися створення тимчасової комісії для проведення розслідування фактів незаконного захоплення, розкрадання майна ВАТ «Холдингова компанія «Краян», АТ «Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон», СВК «Прикордонник», ТОВ СФ «Прикордонник», ТОВ «Істріан», ВАТ «Промзв’язок», Приватна судноплавна компанія «Вікторія-Д», СКТБ «Продмаш», Джутова фабрика та інших підприємств Одеської області. 

2. Не включати у комісію та не доручати перевірку обставин викладених у цьому зверненні народному депутату України Дубовому Олександру Федоровичу та керівникам і співробітникам судів та правоохоронних органів Одеської області. 

3. Направити депутатські запити до Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України з вимогою надати інформацію по всіх кримінальних справах, порушених у зв’язку з незаконними діями щодо ВАТ «Холдингова компанія «Краян», АТ «Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон», СВК «Прикордонник», ТОВ «Істріан», ТОВ СФ «Прикордонник», Приватна судноплавна компанія «Вікторія-Д», СКТБ «Продмаш», з обґрунтованими поясненнями з приводу довготривалого розслідування, перекваліфікації злочинів та закриття кримінальних справ. 

4. Звернутися до Голови Вищої ради юстиції, Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Голови Верховного Суду України з вимогою провести перевірку щодо порушення суддями Господарського суду Одеської області та Одеського апеляційного господарського суду присяги при винесені рішень у справах за участю ВАТ «Холдингова компанія «Краян», АТ «Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон», СВК «Прикордонник», ТОВ СФ «Прикордонник», ВАТ «Промзв’язок», ТОВ «Істріан», Приватна судноплавна компанія «Вікторія-Д», СКТБ «Продмаш» та ініціювати їх звільнення з посади. 

5. Звернутися до Генеральної прокуратури України з вимогою порушити кримінальні справи по фактах корупції та винесення свідомо неправосудних судових рішень у справах за участю ВАТ «Холдингова компанія «Краян», АТ «Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон», СВК «Прикордонник», ТОВ СФ «Прикордонник», ВАТ «Промзв’язок», ТОВ «Істріан», Приватна судноплавна компанія «Вікторія-Д», СКТБ «Продмаш».

Додатки:
Довідка про стан справ на ВАТ ХК «Краян» - на 2 арк.;
Довідка про стан справ на АТ МВО «Оріон» - на 3 арк.; 
Довідка про стан справ на ТОВ СФ «Прикордонник», СВК «Прикордонник» - на 1 арк.;
Довідка про стан справ на ВАТ «Промзв’язок» - на 1 арк.;
Довідка про вивчення стану організаційного забезпечення роботи 
Господарського суду Одеської області - на 19 стор.

За дорученням трудових колективів,

Голова Одеської міської 
організації роботодавців  
Ю.Ю. Шендеровський

Представник ВАТ ХК «Краян»  
Ю.І. Кравець

Директор ТОВ СФ «Прикордонник»  
В.І. Кваша

Голова правління
ВАТ «Промзв’язок»  
В.П. Графов

Голова правління АТ МВО «Оріон»  
М.С. Кущак

Екс-власник Приватної 
Судноплавної компанії «Вікторія-Д»  
В.О. Деслотов

Директор СВК «Прикордонник»  
М.П. Карайван

Директор ТОВ «Істріан»  
Т.В. Усольцева

Директор Інституту «Піщемаш» Одеського 
відділення Інженерної академії України  
О.М. Кукін 


Источник: Юридическая компания «Бизнес Гарант» Одесса
Сайт: www.law-ua.com

Источник статьи: http://www.rusarticles.com/biznes-i-finansy-statya/odesskaya-komissiya-po-borbe-s-rejderstvom-govorit-o-rejderskix-atakax-narodnogo-deputata-690222.html

Обсудить статью

Приобретение имущества предприятий во время процедуры банкротства является распространенной формой рейдерства. Сегодня предприятие в Украине не застрахованы от процедуры банкротства, в том числе начатой на основании фиктивной задолженности.

От: Антирейдерское движениеl Бизнес> Предпринимательствоl 07/02/2009 lПоказы: 91

Защитить Одесские предприятия можно только путем их объединения с целью коллективного, быстрого и адекватного реагирования на неправомерные действий рейдеров, заангажированных судей и других представителей власти.

От: Антирейдерское движениеl Бизнесl 18/12/2008 lПоказы: 51

В последние годы рейдерские захваты, налеты на Одесские предприятия и организации стали, к сожалению, обыденным явлением в жизни региона.

От: Антирейдерское движениеl Бизнесl 18/12/2008 lПоказы: 120

Защиту предприятий от рейдерского захвата нужно начинать не после того, как сформирована многомиллионная фиктивная задолженность, все активы несколько раз перепроданы, а к воротам предприятия приехали крепкие ребята исполнять «законное» решение суда, а заранее. Так проще, дешевле и надежнее.

От: Антирейдерское движениеl Бизнес> Предпринимательствоl 03/02/2009 lПоказы: 77

Любые противоречия с таможенным контролем надо налаживать исключительно законодательными способами.У каждого бизнесмена наступает тот случай, в котором расширение бизнеса предусматривает выход на иностранный рынок.

От: tamojnyasudrul Бизнесl 10/07/2013 lПоказы: 162

Я принял решение, что регистрация ИП будет осуществляться только профессионалами.Вероятнее всего, я человек не такого склада характера, чтоб терять себя по дороге к своей мечте.

От: postigerul Бизнесl 09/07/2013 lПоказы: 239

В кризис многие клиенты лизинговых компаний оказывались не способны исполнять свои обязательства по контракту. При стечении таких неблагоприятных обстоятельств у лизингодателей оставался единственный выход – они изымали у клиентов предмет лизинга в счет погашения задолженности перед компанией, поскольку другие способы решения проблемы были уже недоступны. Имущество, которое изымается у лизингополучателей компанией лизингодателем называется лизинговый конфискат.

От: hg91l Бизнесl 09/07/2013 lПоказы: 710

Я начал искать способы для другого заработка, я стал читать публикации на различные темы, скажем реклама в серфинге.

От: fxevrorul Бизнесl 06/07/2013 lПоказы: 125

Что такое инвестиционно привлекательный бизнес? «Понятный» и прозрачный для инвестора бизнес; Имеет четкие приоритеты, цели и стратегию развития; Позволяет инвестору вернуть инвестиции, заработать и минимизировать свои риски. Принципиально можно выделить три ключевых типа «инвесторов»:

От: Ефременко Владимир Ивановичl Бизнесl 02/07/2013 lПоказы: 120

Лизинг - один из наиболее удобных и популярных вариантов приобретения имущества сегодня. За границей он уже давно имеет широкую популярность и составляет 20-30% от общего объёма инвестиций. В этом плане Россия значительно уступает своим зарубежным коллегам. Причин такого различия несколько, но главная из них - особенность российского законодательства о лизинге, которая до недавнего времени и вовсе запрещало лизинг для физических лиц.

От: hg91l Бизнесl 19/06/2013 lПоказы: 176

Что такое тайный покупатель и как стать тайным покупателем? Эти вопросы занимают многих людей, как занятых в разнообразных сферах торговли, так и желающих обрести работу.

От: Викторl Бизнесl 13/06/2013 lПоказы: 150

Вопросы мотивации - особенно материальной, самые болезненные. Если руководитель примет решение об изменение системы оплаты, то высока вероятность, что он столкнется с сопротивлением и непониманием персонала. Система мотивации, основанная на целях - это система управления ожиданиями персонала. И задача руководства в том, чтобы эти ожидания были позитивными. Сотрудники должны быть ориентированы на получение финансового бонуса за высокую производительность.

От: Наврузова Дарьяl Бизнесl 11/06/2013 lПоказы: 65

Сегодня граждане и предприятия столкнулись с необходимостью и одновременно невозможностью досрочного расторжения договоров банковского вклада (депозита) и отказами коммерческих банков выдать вклад по первому требованию вкладчика.

От: Антирейдерское движениеl Финансы> Банки и кредитыl 13/02/2009 lПоказы: 148

Приобретение имущества предприятий во время процедуры банкротства является распространенной формой рейдерства. Сегодня предприятие в Украине не застрахованы от процедуры банкротства, в том числе начатой на основании фиктивной задолженности.

От: Антирейдерское движениеl Бизнес> Предпринимательствоl 07/02/2009 lПоказы: 91

Защиту предприятий от рейдерского захвата нужно начинать не после того, как сформирована многомиллионная фиктивная задолженность, все активы несколько раз перепроданы, а к воротам предприятия приехали крепкие ребята исполнять «законное» решение суда, а заранее. Так проще, дешевле и надежнее.

От: Антирейдерское движениеl Бизнес> Предпринимательствоl 03/02/2009 lПоказы: 77

Знаете ли Вы, что органы государственной власти и их должностные лица могут действовать только в пределах полномочий, предоставленных Конституцией и законами Украины (ст. 19 Конституции Украины). Юридическая компания «Бизнес Гарант» Одесса.

От: Антирейдерское движениеl Бизнес> Предпринимательствоl 20/12/2008 lПоказы: 104

В Одессе начались массовые проверки предприятий с целью выявления фактов использования без лицензии серной и соляной кислоты, ацетона и др. прекурсоров, определенных в Перечне.

От: Антирейдерское движениеl Бизнесl 18/12/2008 lПоказы: 468

В последние годы рейдерские захваты, налеты на Одесские предприятия и организации стали, к сожалению, обыденным явлением в жизни региона.

От: Антирейдерское движениеl Бизнесl 18/12/2008 lПоказы: 120

Защитить Одесские предприятия можно только путем их объединения с целью коллективного, быстрого и адекватного реагирования на неправомерные действий рейдеров, заангажированных судей и других представителей власти.

От: Антирейдерское движениеl Бизнесl 18/12/2008 lПоказы: 51
Блок автора
Категории статей
Quantcast